Hlavní obsah

Vladimír Železný vystavuje fotografie

Právo, jp

Bývalý ředitel televize Nova a nedávný poslanec Evropského parlamentu Vladimír Železný, který ve středu 3. března oslaví pětašedesátiny, představil na pondělní vernisáži v Galerii Portheimka komorní výběr svých, formátem neobvyklých fotografií, které vznikly v poslední době v Jeruzalémě.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Vladimír Železný

Článek

Pořídil je na území severní Galileje, Tel Avivu i v jižním Negevu. Téměř polovinu výstavní plochy zabírá dosud stále otevřený cyklus zachycující duchovně vznícenou atmosféru u Zdi nářků v Jeruzalémě.

„Fotografování je má celoživotní láska,“ svěřil se Právu Železný, který nafotografoval přes 41 tisíc snímků. „A ty, které na výstavě vidíte, nejsou aranžované. To ani nejde naaranžovat, říct třeba tady tomu děvčátku, které vidíte na snímku, jdi tam, otoč se tak a podívej se sem. Zachytil jsem objektivem skutečnou víru, projevy dvoutisícileté tradice i soužití judaismu, křesťanství a islámu,“ představil Železný své snímky. „Nejsem ortodoxně věřící, ale jsem Žid a mám velmi blízko k tomu, co zachycují zde vystavené fotografie,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám