Hlavní obsah

Zrekonstruovaná Malostranská beseda se ve čtvrtek otevře koncertem

Novinky, ČTK, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hudebním Mejdanem mnoha spřátelených skupin se ve čtvrtek 25. února po čtyřleté rekonstrukci otevře Malostranská beseda v Praze, kde byl a znovu bude oblíbený klub. Zahrají Circus Ponorka, Oskar Petr, Ivan Hlas, Ultra–Minimal–Ballet, Hi-Fi, MadFinger a Prohrála v kartách.

Článek

Rekonstrukce Malostranské besedy začala v roce 2006,  Praha 1 za ni zaplatila asi dvě stě miliónů korun. Historická budova byla při rekonstrukci nejen celkově opravena, ale vrátily se na ni také tři věže, které zde již v minulosti byly. Pravděpodobně kvůli nestabilitě byly odstraněny na začátku 19. století. Do jedné z nich byl instalován zvon.

Opraven byl také renesanční krov

Původně radnice počítala s náklady asi třicet miliónů korun, chtěla opravit pouze dvě patra. Vedení městské části později rozhodlo o celkové přestavbě. Obnoven byl například unikátní renesanční krov, zrestaurovány stropní malby a vybudována nová vzduchotechnika.

Nájemce besedy, společnost Malostranská beseda, slibuje, že dům zůstane kulturním střediskem Malé Strany. Konat se zde budou koncerty, divadelní představení, výstavy, sloužit bude i pro spolkovou činnost. Vzniknou zde i restaurace nebo videokavárna. Pro veřejnost se dům otevře 1. března.

Reklama

Související články

Malostranská beseda opět září novotou

Dějiště mnoha koncertů a dalších kulturních akcí, budova Malostranské besedy, se dočkala zásadní investice. Nákladem více než 200 miliónů korun byla kompletně...

Výběr článků

Načítám