Hlavní obsah

Výstava Ztracené životy odkrývá traumata prostých lidí v Kambodži

Novinky, Karolina Zarzycká
Praha

Fotografie Martina Bandžáka, které vytvořil v letech 2002 až 2008 v Kambodži, budou vystaveny od 19. března do 6. dubna v sále Spírium Hudební a taneční fakulty AMU na pražském Malostranském náměstí.

Článek

Na vernisáži, která se konala v pražské Písecké bráně ve čtvrtek 18. března, byly fotografie Martina Bandžáka poprvé představeny veřejnosti. Vznikaly v letech 2002-8 v Kambodži.

Kruté příběhy prostých lidí odkrývají traumata a bídu, oběti AIDS, prostituci mladistvých, jež podtrhuje černobílé zpracování. Snímky tak dávají "zhýčkanému" člověku civilizovaného světa okusit alespoň na pár hodin utrpení třetího světa. Pohled je to nelítostný, ale pravdivý. Exhibici doplňuje prodejní kniha.

Bandžák spolu s Denisou Augustinovou před devíti lety založili organizaci Magna Děti v tísni, která se soustředí na vytvoření sítě konkrétní pomoci v Keni, Kambodži, Nikaragui, Indii, Kongu, Barmě, Vietnamu a  na Haiti. Zaměřuje se především na poskytování lékařské a sociální pomoci lidem a dětem v nouzi, realizuje dlouhodobé projekty na pomoc dětem s AIDS, trpícím podvýživou anebo jinými závažnými nemocemi.

Hodnocení: 75 %

Ztracené životy

Fotografie Martina Bandžáka z Kambodže budou vystaveny od 19. března do 6. dubna v sále Spírium Hudební a taneční fakulty AMU na pražském Malostranském náměstí.

Vstup je zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám