Hlavní obsah

Budoucnost The Who je nejistá

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože britská skupina The Who vznikla v roce 1964 a s pauzami vydržela na hudební scéně dodnes, její další existence je plná otazníků. Všechno momentálně souvisí především se zdravotním stavem kytaristy Peteho Townshenda, který si už několik let stěžuje na potíže se sluchem. V posledních měsících se jeho stav výrazně zhoršil.

Článek

Townshend má prý úporné bolesti, šumění v uších a kvůli tomu nemůže pracovat ve studiu, neboť bolest je občas nesnesitelná.

V rozhovoru pro americký hudební magazín Rolling Stone řekl, že nedojde-li v dohledné době ke zlepšení, jeho formace by musela skončit s koncertováním, což by vedlo k jejími zániku.

„Pokud můj sluch bude problém, nezačneme odvolávat jednotlivé koncerty, ale ukončíme činnost. Pro nastalou situaci nevidím jiného řešení,“ řekl Townshend.

Poslední řadové album kapely nazvané Endless Wire vyšlo v roce 2006. Na sklonku loňského roku se na trhu objevilo výběrové album Greatest Hits.

Reklama

Výběr článků

Načítám