Hlavní obsah

V Praze vystoupí německý rapper Bushido, který nahrával s Gottem

Německý rapper Bushido vystoupí 21. dubna v pražském Lucerna Music Baru. Letos dvaatřicetiletý skandalista, který před dvěma lety natočil píseň Für immer jung (Navždy mlád) s Karlem Gottem, se v Praze představí s programem Ein Kessel Boombox, sdělil za pořadatele Martin Boltík.

Článek

Účast Gotta, který s Bushidem zpívá refrén ve variaci na známý hit německé skupiny Alphaville Forever Young, není potvrzena.

Spolupráce legendy českého popu Gotta s Bushidem neskončila natočením písně, která se objevila na albu Heavy Metal Payback. Gott se objevil po boku o bezmála 40 let mladšího Bushida ve filmu Časy tě mění (Zeiten ändern dich). Autobiografický příběh rappera s tuniskými kořeny se začal v Německu promítat na začátku února, Gott v něm zpívá píseň Biene Maja (Včelka Mája).

Bonnský rodák Bushido má na svém kontě sedm studiových alb. Jeho deska Vom Bordstein bis zur Skyline je považována za první německý gangsta rap. Za svou kariéru prodal přes dva milióny nosičů, velký úspěch měla i jeho autobiografická kniha.

Některé jeho texty jsou považovány za příliš sexistické. Bushido měl problémy se zákonem, když před časem v rakouském Linci spolu se svými bodyguardy fyzicky napadl devatenáctiletého mladíka, jenž údajně prořízl pneumatiky jeho BMW. Po patnáctidenním pobytu v cele byl propuštěn na kauci. Také film Zeiten ändern dich ukazuje muzikantovy stinné stránky, své přítelkyni v něm například rozbije nos.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám