Hlavní obsah

Věra Špinarová vyráží na své první turné, slibuje staré pecky v novém hávu

Právo, Aleš Honus

Na své historicky první samostatné turné se chystá první dáma ostravské popmusic Věra Špinarová. Koncertní šňůra, která bude mít sedmnáct zastávek v Česku a na Slovensku, vypukne už ve středu 24. února v klubu Garage v Ostravě-Martinově.

Foto: Aleš Honus, Právo

Věru Špinarovou bude na většině vystoupení doprovázet zpěvák Petr Bende.

Článek

„Je to opravdu moje první turné. I když jsem v minulosti odzpívala třeba osm až deset koncertů měsíčně, nikdy by mě nenapadlo to nazývat jako turné. Asi nebyl důvod. Až teď kluci přišli s tím nápadem,“ řekla zpěvačka novinářům na tiskové konferenci.

Polovina sálů je již vyprodaná

Věra Špinarová si pro svoje turné vybrala spíše menší sály s kapacitou kolem 600 míst. V současné době je už zhruba polovina kapacity všech koncertních hal vyprodaná.

Návštěvníky sedmnácti koncertů čeká kromě zhruba dvou hodin hudby také speciální videoprojekce, která bude mapovat celou kariéru Věry Špinarové. Fanoušci se mohou těšit jak na nejslavnější hity, včetně šlágru Jednoho dne se vrátíš, tak i na hodně staré a téměř zapomenuté písničky.

„Vybrali jsme staré pecky, kterým jsme dali nový taneční háv,“ řekl syn Špinarové Adam Pavlík, který vede doprovodnou kapelu.

Hostem bude zpěvák Petr Bende

Hostem zpěvačky bude na velké většině koncertů zpěvák Petr Bende. „Zazpívám s akustickou kytarou dvě skladby a pak si spolu zazpíváme jeden duet. Bude to takové lahodné blues, název ale neprozradíme, bude to překvapení,“ řekl Bende, kterého si jako svého hosta vybrala Špinarová. „Je mi ctí, že budu hostem na turné zpěvačky s tak famózním hlasem,“ řekl Bende.

Kvůli velkému turné a také kvůli nedávno vydanému koncertnímu DVD zpěvačka přerušila práci na novém studiovém albu, které mělo původně vyjít v letošním roce. „Bylo tolik práce, že ty písničky jsou momentálně v šuplíku. Až přijde čas, určitě ještě minimálně jedno nové cédéčko natočím,“ řekla Věra Špinarová, která koncem letošního roku oslaví neuvěřitelné 59. narozeniny.

Tento rok jdu do důchodu, končit se zpíváním však nechci.
Věra Špinarová

„Tento rok jdu do důchodu a moc se na to těším. Končit se zpíváním ale nechci,“ řekla Špinarová a popřela tak bulvární zprávy o tom, že chce svou kariéru ukončit. „Takovou blbost bych nikdy nevypustila z úst,“ řekla zpěvačka.

Na svém koncertním turné bude ostravská rodačka propagovat kandidaturu Ostravy do projektu Evropské hlavní město kultury 2015. Nad pódiem bude viset velká fotografie umouněného chlapce, který se stal tváří ostravské kandidatury. A to i na zastávce v městě Plzeň, která je ostravským konkurentem v boji o kandidaturu.

„To, že se Věra Špinarová rozhodla podpořit projekt, je jedním z důležitých kroků na cestě za tímto titulem,“ řekl šéf projektu Ostrava 2015 Čestmír Kopecký.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám