Hlavní obsah

Legendární studio Abbey Road je na prodej, McCartney volá po jeho záchraně

Společnost EMI se rozhodla prodat bájné londýnské studio Abbey Road, ve kterém skupina Beatles nahrála své poslední studiové album, uvedl britský deník The Financial Times. Bývalý člen legendární kapely Paul McCartney vyzval prostřednictvím médií k záchraně studia.

Foto: Profimedia.cz

Beatles na Abbey Road

Článek

"Je několik lidí, kteří jsou již dlouho spojeni se studiem (Abbey Road) a kteří hovoří o přípravě nabídky k jeho záchraně...Doufám, že budou s to něco udělat. Mám tam tolik vzpomínek s Beatles. Je to stále skvělé studio," řekl McCartney v rozhovoru pro stanici BBC. Neuvedl, zda je připraven sám finančně přispět.

EMI potřebuje splatit jistý dluh a začala hledat kupce pro studio Abbey Road, napsal The Financial Times s odvoláním na pětici lidí zasvěcených do prodeje. Cena se podle listu pohybuje v desítkách miliónů liber.

Studio Abbey Road a stejnojmennou přilehlou ulici proslavilo zdejší nahrání alba Abbey Road. Tato poslední společná studiová nahrávka Beatles, kterou kromě skvělé hudby proslavil i její obal, na kterém čtveřice "brouků" přechází po přechodu ulici Abbey Road, vyšla v září 1969.

Reklama

Výběr článků

Načítám