Hlavní obsah

Petr Fiala sice nezpívá, ale alespoň chce něco sdělit

Novinky, Stanislav Dvořák

Od skupiny Mňága a Žďorp nikdo nečeká překvapení, ale spíše stabilní, poklidnou, střední kvalitu. Tomu odpovídá i novinka Takže dobrý - Petr Fiala ještě stále moc nezpívá, žádná písnička však není úplně špatná.

Článek

Mňága opět natočila jednoduché kytarové písničky bez pokusů o přehnaně moderní zvuk, což je asi nejlepší řešení. Letití fanoušci Mňágy o změny nestojí a na technické dokonalosti kapela v žádném smyslu nestojí a nikdy nestála.

Frontman Petr Fiala, jehož zpěv je hodně úsměvný (viz první píseň) se soustředí hlavně na obsah textů, v tom je svůj a skvělý. Připomíná nám prastará moudra, která zdobí svým hořkým humorem.

Když říká, že tahle vteřina je nejlepší vteřina našeho života a že většina lidí stále dělá to, co se od nich očekává, a ne to, co by měli nebo chtěli, nelze než souhlasit. Odkud člověk přichází, kam odchází a proč jsme tady? ptá se stále znovu. Nic objevného, ale také nic hloupého.

Špičková je hlavně skladba Zloděj života, v níž autor civilním způsobem podává přesvědčivý příběh promarněného života jednoho kluka, který byl příliš slabý. Místo aby pořádně žil, nechal se řídit matkou. Z její mimořádně silné atmosféry cítíte, že některé věci se nedají vrátit, a o to více je asi potřeba přemýšlet o tom, co děláme teď.

Celkové hodnocení: 65 % 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám