Hlavní obsah

Kalifornští Zen Robbi připomínají Red Hot Chilli Peppers v jejich zlaté éře

Novinky, Stanislav Dvořák

Proč už nehrají jako dřív? Toť otázka trápící mnoho starých fandů Red Hot Chilli Peppers. V Kalifornii se ale nedávno objevila skupina, která tento problém v podstatě řeší. Zní dnes více jako RHCP než samotní RHCP a říkají si Zen Robbi.

Článek

Zen Robbi existují teprve od roku 2004 a mají tři stálé členy: Mic Dangerously (zpěv, kytary), Scotty Hollywood (bicí) a Timmy “Too Tall” (basa, zpěv). Spolupracují ale i s dalšími muzikanty.

Jejich debut Company vydala v roce 2005 firma Soul Surfer Records a v USA vzbudil značný rozruch. Druhá deska Pawn Gone King vyšla dva roky po debutu a jejich poslední je aktuální Heavy Lies the Crown z února 2010.

Srdce Zen Robbi tepe hlavně v rytmu funku, ale jejich písně střídající agresivní a pohodové pasáže mohou potěšit i méně puristické posluchače rocku a HC. Mají totiž blízko i k Rage Against the Machine, dávají však před rapem evidentně přednost zpěvu (byť velmi rytmicky cítěnému). Ve spojení s převážně humornými ironickými texty tu máme nové Red Hoty jak vyšité.

Jejich podobnost je místy až zarážející - můžete jí najít ve stylu basových linek, v celkem nekomplikovaných aranžích i v rozpustile energické dikci "ukecaného" frontmana. Mnohem větší roli hraje u Zen Robbi tvrdší kytara, spoře sólující, spíše však drtící zatěžkané riffy.

Celkové hodnocení: 70 %

Reklama

Výběr článků

Načítám