Hlavní obsah

Katka bude soutěžit v Karlových Varech

Právo, míš

Nový časosběrný dokument režisérky Heleny Třeštíkové Katka o osudu mladé narkomanky, který vstoupí do českých kin 25. února, bude soutěžit za Českou republiku na nadcházejícím 45. Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. Právu to potvrdila umělecká ředitelka festivalu Eva Zaoralová.

Článek

„Je to strašně depresivní osud, ale zároveň je to výtečně natočený film. Člověk začne s tou postavou cítit a žít, a moc by si přál, aby to dobře dopadlo a ona se ze své závislosti dostala,“ řekla k tomu Právu Zaoralová.

Helena Třeštíková sledovala čtrnáct let osud na počátku devatenáctileté krásné dívky, kterou potkala v léčebně pro závislé ve chvíli, kdy měla Katka ještě značnou šanci se ze své závislosti dostat.

„Hodně jsem doufala, že to Katka zvládne, ale život to bohužel napsal jinak. U sběrného filmu člověk neví, jak dopadne ani jaké bude mít poselství. U Katky je vidět, jak velký nepřítel droga je: člověk, který má všechno zařízené, je v teple a suchu se svým dítětem, přesto uteče na ulici, kde je špína, hnusný squat, ale je tam droga,“ řekla Právu režisérka.

Reklama

Výběr článků

Načítám