Hlavní obsah

Krátkodechá disko dívka Kesha

Novinky, Stanislav Dvořák

Mladičká americká zpěvačka Kesha měla velké štěstí, že label RCA potřeboval vytvořit disko hvězdičku na jednu, dvě sezóny a padl zrovna na ni. Umožnil jí tak rychle vydělat poměrně hodně peněz, což se hodí, protože její kariéra nebude trvat dlouho.

Článek

Dívka z Los Angeles vyrůstala po studiích a klubech, protože její matka, nepříliš úspěšná zpěvačka a svobodná matka Pebe, neměla jinou možnost. Svůj debutový singl Tik Tok vypustila Kesha v USA v létě 2009 a v roce 2010 následovalo album Animal.

V jednom rozhovoru zmínila zpěvačka jako své největší hudební vzory Becka a Queen (!), což působí jako špatný vtip vzhledem k obsahu desky Animal, která je snůškou banalit, primitivních rytmů a skladatelské impotence.

Většina tracků je prachsprosté monotónní disko, o melodiích se dá mluvit asi ve dvou případech (u pomalejší písničky Stephen a u balady Hungover). Použité syntetické aranže jsou odvarem z již tisíckrát odvařeného, odpovídají patnáct let starému evropskému dance-flooru třetí kategorie. I když výjimečně použije kytaru, stejně to skončí jako banální disko, jen ještě hlučnější.

Samotný zpěv Keshy nevyniká v žádném směru. Nedisponuje ohromným hlasem a ani její projev nepřesahuje jednoduché skandování. To, že je téměř ve všech skladbách elektronicky upravený, má asi svůj důvod.

Celkové honocení: 30 %

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám