Hlavní obsah

Maestro Satriani živě z Paříže

Novinky, Stanislav Dvořák

Kytarový maestro Joe Satriani vydal záznam koncertu Live in Paris s podtitulem I Just Wanna Rock. Na dva disky se vešlo obrovské množství hudby, a tak je nejlépe rozdělit si poslech na více dní, protože i velmi dobrá kytarová sóla se někdy přejí.

Článek

Deska obsahuje 22 skladeb, naživo pochopitelně delších než ve studiové verzi, včetně notoricky známých hitů Surfin with the Alien, Super Colossal či I Just Wanna Rock.

Zhruba polovina jsou silné písně, polovina typické akademické kytarové instrumentálky stojící výhradně na sólech, které si ale najdou své milovníky, přestože podobné skladby slýcháváme už třicet let. Satrianiho rukopis i zvuk kytary je nezaměnitelný a má své věrné příznivce. O jeho technické virtuozitě vůbec nelze pochybovat.

Sóla samotná, ačkoliv jsou na živáku ještě třikrát rozměrnější než na studiové desce, většinou obstojí. Pozadí někdy ovšem může vyznívat monotónně, což je patrně zakódováno v samotné podstatě rockové kytarové instrumentálky. Tento žánr dnes nemůže překvapit, ani kdyby ho hráli nejgeniálnější muzikanti.

Celkové hodnocení: 70 %

Reklama

Výběr článků

Načítám