Hlavní obsah

Epizoda South Parku kritizovala mexického prezidenta a zmizela z obrazovky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexická MTV na poslední chvíli zrušila vysílání epizody seriálu South Park, kde se objevila postavička mexického prezidenta, uvedla BBC. Seriál naznačoval, že prezident rozhazuje státní peníze a uráží cizí země.

Článek

MTV sdělila, že epizodu nemohla vysílat, protože je v ní použita mexická vlajka a na to v zemi platí přísné zákony.

Tomu ale nevěří někteří mexičtí diváci a blogeři. Na populárním MexaBlogu píšou o tom, že by mohlo jít o cenzuru ze strany mexické vlády. Postavička velmi připomínala prezidenta Felipe Calderóna.

Povolení pro užití vlajky prý nedorazilo do MTV včas a televize nechtěla riskovat pokutu. Na uvedení této epizody dlouho předem lákala a o to podivnější je její náhlé stažení.

Mluvčí MTV Mexico Erick Zermeno ujistil veřejnost, že jakmile budou mít povolení, celou epizodu hned odvysílají bez jakýchkoliv úprav.

Provokativní South Park už se snažili umlčet v několika zemích. Ruská prokuratura se o to pokusila v roce 2008 pod záminkou, že "je extremistický a stěžují si na něj diváci". Stěžovala si prý hlavně církev.

Reklama

Související témata:

Související články

South Park zabije britskou královnu

Kontroverzní americký seriál South Park už urazil všechna náboženství a řadu celebrit a zdá se, že se nehodlá zastavit před ničím. V nové epizodě, která...

Výběr článků

Načítám