Hlavní obsah

Indie-rockeři Subways, kteří předskakovali AC/DC, zahrají v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá britská skupina The Subways, která si libuje v neotesaném kytarovém zvuku, vystoupí 29. března v Lucerna Music Baru. Za jejich nejmasovější úspěch lze zatím označit předskakování skupině AC/DC na stadiónu Wembley v Londýně.

Článek

The Subways spojují dědictví klasického hard-rocku a také punku s grunge vlnou devadesátých let. Někdy se v souvislosti s nimi používá vcelku praktická nálepka "post-grunge".

Svůj debut Young For Eternity připravili k vydání teprve v roce 2005 a druhé album All or Nothing vyšlo v létě 2008. Více než studiové desky je ale proslavilo vystupování na velkých festivalech jako Reading a Leeds.

Nejslavnější písně She Sun a Rock & Roll Queen byly použity v reklamě a  Rock & Roll Queen navíc zazněla i ve filmu Guye Ritchieho RocknRolla.

V roce 2006 se The Subways vypravili do Ameriky, kde účinkovali na monstr festivalu Lollapalooza a dostali se do několika televizních pořadů. Další album už točili v Los Angeles a symbolickým vrcholem kariéry bylo loňské hraní na stadiónu Wembley, kde předskakovali Australanům AC/DC.

Reklama

Výběr článků

Načítám