Hlavní obsah

Festival otrlého diváka opět nabídne největší šílenosti kinematografie

Novinky, Stanislav Dvořák

V pražském kině Aero se již tradičně koná festival otrlého diváka (9.-14. února). Je určen hlavně mladším divákům a těm, kteří si libují ve vlkodlacích, upírech a také v absurditě a legraci.

Článek

V rámci festivalu poběží šestnáct celovečerních "perel" a sedm krátkých perliček k tomu.

"Festival zahájí dlouho očekávaný druhý díl kultovního filmu španělských režisérů Jauma Balaguera a  Paco Plazy – REC2. Druhý díl přímo navazuje na konec předchozího – do karanténou izolovaného bytového domu plného krvežíznivých bestií tentokrát vstupuje speciální jednotka s úkolem vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Tato prostinká premisa otevírá strhující frenetickou jízdu vypjaté hrůzy, excesivního násilí a adrenalinové akce," sdělila Nora Eckhardtová z kina Aero.

Kromě hororů se objeví i hanebně pokleslé erotické snímky přístupné od 18 let. Jde např. o francouzsko-italský film z roku 1982 Sexuální dobrodružství Nerona a Poppey, představí se i legendární film bratrů Artieho a Jima Mitchelových z roku 1972 - Za zelenými dveřmi, který se stal stejným fenoménem jako neméně proslulé Hluboké hrdlo.

Festival uzavře nejnovější verze Vlkodlaka (jedná se o českou předpremiéru). V tomto filmu hrají prvotřídní hollywoodské hvězdy jako Benicio Del Toro, Anthony Hopkins a Emily Blunt.

Ve foyer kina Aero je připravena doprovodná výstava československých a polských filmových plakátů s názvem „Krev, slzy a křik“, která diváky naladí na filmové kousky, které přišli zhlédnout. Více na www.kinoaero.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám