Hlavní obsah

Nové knihy - Robert Ludlum, Robert B. Parker i Bernard Cornwell

Právě vychází napínavý román Roberta Ludluma Pandořina skříňka, jeden z posledních příběhů Roberta B. Parkera Noční jestřáb, nebo dobrodružná kniha Bernarda Cornwella Sharpův orel.

Článek

Robert Ludlum: Pandořina skříňka

Duchovní otec Agenta bez minulosti Bournea Robert Ludlum thrillerem Pandořina skříňka dokazuje, že titul mistr napětí mu právem náleží.

Devátého prosince 1939 vyjíždí za hluboké noci ze starobylého kláštera v horách nedaleko Soluně pět nákladních automobilů a míří k nádraží. Přísný mnišský řád se pokouší dopravit kovovou schránku s dokumenty do bezpečného úkrytu. Začíná štvanice za dokumenty, které mohou změnit osud lidstva. Boj mezi silami dobra a zla s koncem války ustane - aby se o mnoho let později znovu rozhořel děsivou silou...

Domino, překlad Dalibor Míček, 456 str., váz., 299 Kč

Robert B. Parker: Noční jestřáb

Spisovatel Rober B. Parker opustil náš svět 18. ledna tohoto roku. Příběh Noční jestřáb patří mezi jeho poslední romány.

Jesse Stone, policejní šéf z městečka Paradise v Massachusetts, se potýká s případem úzkoprsé učitelky, která kontroluje dívkám spodní prádlo. Ve stejné době paradiské ženy ohrožuje vyšinutý voyeur přezdívaný Noční jestřáb. Je stále lehkomyslnější, odvažuje se do domů, se zbraní v ruce nutí oběti, aby se svlékly. Jesse Stone ho musí dopadnout, než bude pozdě.

BBart., překlad Michal Prokop, 264 str., váz., 229 Kč

Bernard Cornwell: Sharpův orel

Děj dalšího pokračování série Sharpových příběhů se odehrává v červenci roku 1809 a vrcholí bojem o španělské město Talavera.

Sharpova malá skupina třiceti střelců je přiřazena k jihoessexskému pluku, kterému velí neschopný podplukovník Henry Simmerson. Při bitvě o most u Valdelacasy zásluhou Simmersonovy neschopnosti utrpí pluk drtivou porážku. Umírající kapitán Lennox žádá Sharpa, aby se zmocnil „zlatého francouzského orla", zástavy, které se dotkla ruka samotného císaře Napoleona, a odčinil tak hanbu ztráty zástavy vlastního pluku.

Oldag, překlad Jiří Beneš, 304 str., váz., 259 Kč

Anne B. Ragdeová: Topoly berlínské

V roce 2004 publikovala norská spisovatelka Anne B. Ragdeová kritikou velmi pochvalně přijatý román Topoly berlínské, první díl trilogie o rodině Neshovů.

Čtenář se seznamuje se třemi bratry Neshovovými. Všichni se těsně před Vánoci setkávají u smrtelného lože své matky stižené mrtvicí. Mnozí aktéři se vidí po mnoha letech, někteří dokonce prvně. Když matka nakonec zemře, objeví se statek najednou ve zcela jiném světle a vynoří se fakta, o nichž ostatní neměli ani tušení a k nimž musí zaujmout stanovisko.

Kniha Zlín, překlad Kateřina Krištůfková, 294 str., váz., 289 Kč

Henrik Lange: 99 klasických filmů pro lidi v kalupu

Všem uspěchaným milovníkům filmu je určena tato knížka, která možná poněkud rozpustile, nicméně vždy se znalostí věci, s rozhledem a kritickým štípnutím seznamuje s 99 filmy světové kinematografie.

Čtenář obeznámený s filmem tak může srovnat svůj dojem s dojmy autorů, neobeznámený se naopak rozhodnout, zda chce zhlédnout snímek Občan Kane, Hvězdné války či Netvor z Černé laguny. Každé mu podle jeho gusta!

Albatros Media – Plus, překlad Petr Onufer, 208 str., váz., 199 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám