Hlavní obsah

Reův poklidný koncert pro poklidné publikum

Novinky, Ilja Kučera ml.

Nikoli poprvé si pro svou aktuální koncertní návštěvu české metropole zvolil devětapadesátiletý zpěvák a kytarista Chris Rea poněkud sterilní prostředí pražského Kongresového centra.

Foto: Jan Handrejch , Právo

Chris Rea je charismatický muž s chraplavým hlasem.

Článek

Víceméně dvougenerační publikum v takřka zaplněném sále mělo možnost se v pohodlných sedačkách v poklidu zaposlouchat do neméně poklidné a umírněné muziky charismatického muže s velmi osobitým chraplavým hlasem a charakteristickou bluesově procítěnou kytarovou hrou.

Večer otevřel Paul Casey

Večer otevřel irský písničkář Paul Casey. Sám pouze s doprovodem španělky nabídl několik melodických folkrockových písní a upozornil tak i na své čerstvé album Scrapbook.

Chris Rea si svého předzpěváka nevybral náhodou, Paul Casey je v jeho hledáčku už od časů svých prvních nahrávek.

Suverénní muzikantský a pěvecký výkon

Hlavní tahoun večera pak nabídl publiku celkem šestnáct písní. Jeho současné evropské turné Still Got So Far je zaměřeno na průřez hitovou kariérou. Je tudíž nabíledni, že zazněly skladby Josephine, Julia, Stony Road či Road to Hell.

Ani vážné zdravotní problémy, které Chrise Reu trápí v posledních letech, nepoznamenaly jeho suverénní muzikantský a pěvecký výkon.

Na druhou stranu ovšem po celý večer zachoval svůj ledový klid a publikum se nedočkalo ani přivítání, ani poděkování za veskrze vřelé přijetí. Jistý náznak kontaktu s diváky se dostavil až v přídavcích On The Beach a Let’s Dance, kterými se Chris Rea po bezmála dvou hodinách rozloučil.

Reklama

Výběr článků

Načítám