Hlavní obsah

Na Cenu kritiků Českého lva nominován Protektor, 3 sezóny v pekle a Na půdě

Novinky, Stanislav Dvořák

Filmy Protektor režiséra Marka Najbrta, 3 sezóny v pekle Tomáše Mašína a Na půdě aneb kdo má dneska narozeniny? Jiřího Barty byly nominovány na cenu kritiky, která je součástí cen Český lev. Oznámil to v pondělí v Praze hlavní organizátor Českého lva Petr Vachler.

Foto: Peška Stanislav, ČTK

Moderátory hlavního večera Českých lvů budou 6. března ve Velkém sále pražské Lucerny Bolek Polívka (vlevo) a Pavel Liška (vpravo). O podrobnostech informovali 1. února na tiskové konferenci v Praze zástupci České filmové a televizní akademie.

Článek

Z dokumentárních filmů se kritikům nejvíc líbil Auto*Mat, Občan Havel přikuluje a Zapomenuté transporty do Polska.

Kromě toho byly vyhlášeny také nominace na cenu pro Nejlepší filmový plakát (3 sezóny v pekle, Protektor, Zoufalci) a na cenu Magnesia za nejlepší zahraniční film (Hanebný pancharti, Milionář z chatrče, Valčík s Bašírem).

Jak uvedl Petr Vachler, kategorie zůstanou letos stejné až na to, že byly zrušeny ceny za nejlepší nerealizovaný scénář, protože dlouholetý sponzor, Sazka, se rozhodl ukončit spolupráci s Českým lvem.

Opožděná anketa o filmových hláškách

Petr Vachler zároveň uvedl, že budou pořádat internetovou anketu, kde mohou diváci hlasovat o nejlepších filmových hláškách. Stejná anketa proběhla na Novinkách už v roce 2008 a zúčastnilo se jí 32 000 lidí.

Slavnostní vyhlášení cen Český lev se koná 6. března v pražské Lucerně a moderovat budou Bolek Polívka a Pavel Liška. Přímý přenos zajišťuje ČT1.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám