Hlavní obsah

Ostrava aplaudovala australským Floydům, v pondělí jsou v Praze

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už potřetí do České republiky dorazili členové projektu The Australian Pink Floyd Show, kteří neúnavně udržují odkaz jedněch z největších gigantů rockové historie – Pink Floyd.

Foto: Aleš Honus, Právo

Australian Pink Floyd Show

Článek

První koncert Aussies, jak  fanoušci ve světě členy kapely důvěrně oslovují, se uskutečnil v neděli v ostravské ČEZ Aréně, druhý je na programu v pondělí v Praze.

The Australian Pink Floyd Show se jako jediný revival těši i zájmu a podpoře skutečných Pink Floyd. A není divu - kdo některý z předešlých koncertů v Česku viděl, může potvrdit, že od originálu jsou instrumentální výkony a zvuk kapely téměř k nerozeznání.

Ani největší optimisté už nevěří tomu, že by Pink Floyd ještě někdy uskutečnili světové turné či dokonce natočili nové album. A tak není divu, že koncerty floydovských následovníků se těší velké oblibě zejména pamětníků a i třetí ostravský koncert byl vyprodán a publikem nadšeně přijat.

Foto: Aleš Honus, Právo

Australian Pink Floyd Show

Zatímco na první koncerty Australian Pink Floyd Show fanoušci v Česku přicházeli možná s nedůvěrou, dnes už bezpečně vědí, že zažijí dokonalou iluzi a uslyší hudbu milovaných Pink Floyd v tom nejvěrnějším možném podání, navíc doplněnou originálními animacemi. Otázka je jen v tom, co přesně na koncertech zazní.

Zatímco první návštěva Aussies před dvěma lety byla ve znamení největších hitů Pink Floyd, loni australští Floydi převedli koncetní verzi pinkfloydovského dvojalba The Wall. Nynější turné Australané postavili opět na největších hitech, do programu však zařadili i několik méně známých skladeb.

Foto: Aleš Honus, Právo

Australian Pink Floyd Show

Dramaturgie první části ostravského koncertru byla jasná – kapela v ní odehrála podstatné části tří po sobě jdoucích alb – nejprve přišla na řadu celá první strana The Dark Side Of The Moon (1973), následovaly skladby Shine On You Crazy Diamond a Welcome To The Machine z alba Wish You Were Here (1975) a pak ještě dvě skladby z desky Animals – Pigs a Sheep (1977).

Druhá polovina se po přestávce nesla v duchu překvapivých momentů a velkých časových skoků – vedle sebe tak například zazněly první skladba z prvního alba Astronomy Domine a poslední skladba z posledního alba High Hopes. Překvapivé a příjemné bylo také zařazení písně Gunner´s Dream z alba The Final Cut. Závěr koncertu už pak patřil podle očekávání sérii největších floydovských hitů, které nesměly chybět - Another Brick To The Wall, Wish You Were Here, One of These Days, při níž vedle pódiu vyrostla obří nafukovací figurína prasete, a nakonec ještě Comfortably Numb z rockové opery The Wall.

Reklama

Výběr článků

Načítám