Hlavní obsah

Výtvarnou Boudníkovu cenu získal grafik Mikoláš Axmann

Právo, Peter Kováč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějovský rodák Mikoláš Axmann, letos pětapadesátiletý výtvarník, získal ve čtvrtek v Praze Cenu Vladimíra Boudníka za rok 2009 – prestižní české ocenění za celoživotní grafické dílo.

Foto: Archiv, Právo

Mikoláš Axmann: Chodec

Článek

S tvorbou Mikoláše Axmanna souvisí především tvůrčí renesance litografie. Kromě volné grafiky se Axmann věnuje také ilustraci a velkou část své energie zasvětil autorským knihám, které svojí originální koncepcí navazují na Váchalovy tisky.

Součástí udělení Boudníkovy ceny bylo otevření soutěžní výstavy Grafika roku v Clam-Gallasově paláci, která je už pošestnácté každoroční bilancí české grafiky jak v tradičních technikách, tak i v experimentátorské tvorbě.

Foto: Archiv, Právo

Karel Haloun: MEJLA Hlavsa

Výstava je pro veřejnost otevřena do 28. února. Letos je poprvé její součástí sekce Portrét v grafických technikách, kde hlavní cenu získal grafický list Mejla Hlavsa od výtvarníka Karla Halouna.

Reklama

Související témata:

Související články

Kintera vystavuje v pražské galerii Švestka

Galerie Jiřího Švestky vstoupila do nové sezóny s výstavou, která je pražskou kulturní událostí. Svoje sochy a objekty z posledních let tu vystavuje Krištof...

Výběr článků

Načítám