Hlavní obsah

Na cenách Anděl se bude hlasovat přímo v sále

Právo, Jaroslav Špulák

Vyhlášení cen Akademie populární hudby se letos uskuteční 17. dubna od 20 hodin v Praze. Místo konání akce zatím není potvrzeno, ovšem pořadatelé chystají proti loňsku řadu podstatných změn. „Jednou z těch zásadních změn je, že akademici budou hlasovat během vyhlášení cen. O vítězi se tedy rozhodne přímo na místě,“ prozradila Právu Michaela Kocourová z pořadatelské agentury LeWron Music.

Článek

Další novinky organizátoři dokončují, pročež o nich více prozradí až příští týden. To, že se letos vyhlášení prestižních hudebních cen koná až v polovině dubna, vysvětlila Kocourová shodou okolností i tím, že bylo záměrem vzdálit se termínu vyhlášení cen popularity Český slavík, které se uskutečnilo na konci loňského listopadu.

Rozšíří akademii asi na 150 členů

Někteří lidé z českého hudebního prostředí dostali v minulých dnech pozvánku k tomu, aby se stali členy Akademie populární hudby. Účast v ní je třeba potvrdit a pořadatelé momentálně čekají, kolik odborníků se letošního hlasování v anketě účastní. Podle Kocourové by měla mít akademie asi 150 členů a pořadatelé se ji prý snaží rozšířit i o další kategorie hudebních odborníků a profesionálů.

Podle informace Práva nebude letošní udílení cen moderovat Richard Krajčo, zpěvák skupiny Kryštof. „Myslím, že to třikrát stačilo,“ řekl. Jméno moderátora akce ale zatím není jasné, stejně jako není potvrzeno, která televize bude přenos z předávání cen vysílat.

Loni byly v Andělech vyhlášeny výsledky deseti hlavních kategorií a sedmi kategorií žánrových. Žánrové ceny by měly být uděleny i letos. O jejich podobě se také jedná.

LeWron vyhlašuje ceny podruhé

Ceny Akademie populární hudby budou letos uděleny již podevatenácté.

Podruhé je bude organizovat agentura LeWron Music Center, jejímž šéfem je hudební skladatel Lešek Wronka. Organizaci slavnostního ceremoniálu převzal loni od agentury Petarda Production, která ceny vyhlašovala pět let předtím.

Průběh hlasování organizuje česká pobočka Mezinárodní federace fonografického průmyslu IFPI. Ta momentálně obnovuje řady hudebních akademiků a připravuje seznamy alb, která v loňském roce vyšla.

Reklama

Výběr článků

Načítám