Hlavní obsah

V Berlíně představují české pohádkové kostýmy

V Berlíně v úterý začala výstava kostýmů ze slavných českých a československých filmových pohádek. Do konce února si budou moct návštěvníci kulturního centra Kesselhaus prohlédnout originální šaty hlavních představitelek takových klasických snímků, jako jsou Tři oříšky pro Popelku, Šíleně smutná princezna, Princezna se zlatou hvězdou nebo Pyšná princezna.

Článek

Organizátoři vystavují kolem 150 kostýmů z 20 pohádek. Na výrobě více než poloviny z nich se podílelo i hostitelské Německo, kde jsou například Tři oříšky pro Popelku stále velmi populární. Podle tohoto filmu také výstava nese jméno.

Expozici zahájil režisér „tří oříšků“ Václav Vorlíček spolu s představitelkou šíleně smutné princezny, zpěvačkou Helenou Vondráčkovou, a první dámou České republiky Livií Klausovou. Vedle kostýmů výstava představuje také fotografie, dekorace a rekvizity z nejznámějších českých filmových pohádek.

Berlínská instalace je pokračováním výstavy Jak se oblékají pohádky, která byla v minulých letech k vidění například v Praze nebo v Plzni.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám