Hlavní obsah

Festival Songfest.cz spojí západ a východ hudbou, čajem i masážemi

Novinky, Stanislav Dvořák

Čínská zpěvačka Feng-yün Song a herec Jaroslav Dušek připravili několik vystoupení nazvaných Songfest.cz – Rok tygra 2010. Začínají 5. února v pražském Paláci Akropolis s mnoha domácími muzikanty i s exotickými hosty.

Článek

Mezi hostujícími muzikanty a dalšími umělci by se měli v Praze objevit populární Čankišou, Vladimír Václavek, Jaroslav Kořán, Roberto Lombino nebo Guo Chuanqi a Li Yixian.

Akce pokračují v Hradci Králové (6. února, Filharmonie) s Ondřejem Smeykalem, Vladimírem Václavkem a dalšími, v Českém Krumlově (13. února, Městské divadlo) s Dagmar Andrtovou-Voňkovou, Amit Chatterjee Triem, Jaroslavem Kořánem atd.

Čínská zpěvačka Feng-yün Song zazpívá své nové písně a společně se svými studenty předvede harmonizující „hlasovou malbu“. Nejde ale jen o hudbu, návštěvníci dostanou celý "balíček" kultury najednou a zábava bude i pro děti.

Chystá se čajová degustace, thajská masáž, ochutnávky z indické restaurace a ukázka lidové ruční práce "od babičky z Moravy". Pestrý program pro děti a rodiny podporuje dětskou tvorbu, kresbu a hrátky s mistryní jazyka hudby paní Danielou Fischerovou. Pavlína Brzáková představí Pohádky ze Sibiře.

Reklama

Výběr článků

Načítám