Hlavní obsah

Pop-rockové hvězdy nazpívají skladbu R.E.M. pro Haiti

Právo, Jaroslav Špulák

Písnička Everybody Hurts z repertoáru americké skupiny R.E.M. byla vybrána Simonem Cowellem k novému nazpívání plejádou světových hvězd. Výtěžek z jejího následného prodeje poputuje na pomoc zemětřesením postiženému Haiti.

Článek

Cowell, známý především jako porotce z britské a americké verze soutěže Idol, realizaci charitativního singlu koord0inuje.

Svou účast na nahrávání už potvrdili zpěváci Susan Boyleová, Robbie Williams, Lady GaGa, Mika, Kylie Minogue, Michael Buble, Rod Stewart, Leona Lewisová, Take That, James Blunt a James Morrison. Zájem o účast mají i Mariah Carey a Miley Cyrus.

„Je to výborná spolupráce. Je neuvěřitelné, kolik znamenitých zpěváků změnilo svůj program ve svých diářích, aby se mohli natáčení zúčastnit. Zrovna jsem se dozvěděl, že svůj plán kvůli tomu změnila i Mariah Carey. Všichni tvrdě pracují, aby mohli pomoci Haiti,“ řekl Cowell.

Zpěvák R. E. M. Michael Stipe potvrdil, že jeho kapela se vzdá peněz za autorská práva, protože veškerý zisk z písničky musí jít na pomoc postižené oblasti. Obětí tragického zemětřesení z 12. ledna letošního roku je už na 150 tisíc.

Reklama

Související články

U2 a Jay-Z nahráli píseň pro Haiti

Britská rocková skupina U2, rapper Jay-Z a producent Swizz Beatz nahráli minulý týden společně píseň, kterou chtějí přispět ke shromažďování peněz pro oběti...

V Praze se konaly dva koncerty na podporu Haiti

V Praze se ve čtvrtek konaly dva koncerty na podporu Haiti, které před deseti dny zasáhlo ničivé zemětřesení. První koncert začal už odpoledne na Staroměstském...

Výběr článků

Načítám