Hlavní obsah

Nové knihy - Ladislav Pecháček, Lilian Jackson Braunová i Gabrielle Lordová

Tento týden se můžete začíst do humoristické knihy Ladislava Pecháčka Amatéři, která se stala předlohou k filmové sérii o Básnících. Dále vychází další detektivka Lilian Jackson Braunové Kočka, která měla 60 vousků, nebo první díl akčního knižního seriálu Spiknutí.

Článek

Ladislav Pecháček: Amatéři aneb Jak svět přichází o básníky

Básníci mívají obtížné začátky i konce. Zato mezidobí je radostné a plodné… O pravdivosti těchto vět vás přesvědčí prvotina doktora Ladislava Pecháčka, jež se stala předlohou filmu Dušana Kleina Jak svět přichází o básníky.

Pecháčkův první román Amatéři zachycuje jeho vlastní zážitky a zkušenosti z padesátých let, avšak pro scénář k filmu příběh posunul do osmdesátých let. Neotřelý pohled na svět očima studenta posledního ročníku gymnázia na malém městě, který je jen o něco chytřejší a hlavně upřímnější, než jeho vrstevníci.

XYZ, 224 str., váz., 189 Kč

Lilian Jackson Braunová: Kočka, která měla 60 vousků    

V dvacáté deváté knize série kočičích detektivek se opět řeší několik záhad najednou. Celé Moose County je na nohou kvůli ohromnému dědictví starých zámožných rodin. Pouze Koko ví, co se stalo, nechce však nic prozradit. Jim Qwilleran si myslí, že je to tím, že Koko má více vousků než obyčejné kočky. Po nějaké době navíc záhadně vyhoří seniorské centrum Starý špalek a dochází i k dalším zajímavým událostem: mladá žena umírá na včelí bodnutí...

Moba, překlad Helena Smolaková, 192 str., váz., 239 Kč

Feridun Zaimoglu: Lásky žár    

Oceňovaný román německého spisovatele tureckého původu Feriduna Zaimoglua je milostným příběhem odehrávajícím se v Evropě 21. století, v době chladné racionality.

David, vypravěč příběhu, téměř zemřel při autobusové nehodě v Turecku. Před smrtí ho zachrání andělsky půvabná dívka, která vzápětí mizí v autě s německou poznávací značkou. Okouzlený David se vydává hledat ženu svého života a pátrání jej zavede do Nienburgu an der Weser, dále do Prahy a Vídně. Cestou je milován a odmítán, napadán i nenáviděn, osvícen i zklamán.

Mladá fronta, překlad Michaela Škultéty, 288 str., váz., 299 Kč

Jane Johnsonová: Desátý dar    

V románu anglické spisovatelky Jane Johnsonové umění ručního vyšívání tajuplně spojuje dvě okouzlující ženy - jednu z věků dávno minulých a druhou ze současnosti - a jejich stejně vášnivé příběhy lásky.

V jedné drahé londýnské restauraci dostává Julia Lovatová dárek, který jí změní život. Na první pohled je to kniha s nádhernými vyšívacími vzory ze sedmnáctého století, původně patřící ženě jménem Catherine Anne Tregennová. Na okrajích stránek a mezi vzory jsou však malým, slabě čitelným písmem zapsány deníkové záznamy; odhalují, že „Cat" a další lidé byli v roce 1625 uneseni muslimskými piráty. A tak se Julia vydává po jejích stopách do Maroka...

Plejáda publishing, překlad Hana Catalano, 280 str., váz., 299 Kč

Gabrielle Lordová: Spiknutí 365

Spiknutí 365 je akční knižní seriál, který vypráví příběh v reálném čase. Každý měsíc vychází jeden díl popisující události právě tohoto měsíce. Jeho autorkou je známá australská spisovatelka Gabrielle Lordová.

Patnáctiletý Cal potká na Silvestra zraněného a pomateného muže, který pro něj má děsivé varování. „Zabili tvého otce! A zabijí i tebe! Musíš se někde schovat až do 31. prosince!“ Tím okamžikem Calův klidný život končí a začíná pro něj rok života na útěku, kdy nemůže nikomu věřit a nikdy si nemůže být jist, kdo na něj odkud zaútočí. Zatímco po něm jde policie i nelítostní zabijáci, Cal musí odhalit pravdu o podivné smrti svého otce a rozluštit tajemství...

Fragment, překlad Milena Hordinová, 184 str., váz., 149 Kč

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám