Hlavní obsah

Zasmušilý chlapík s kytarou Chris Isaak se zastaví v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký muzikant a herec Chris Isaak proslul osobitou melancholickou směsí popu, country a rhytm and blues. Devátého června zazpívá v pražském klubu SaSaZu.

Článek

Chris Isaak byl známý hlavně v 90. letech minulého století. Do svého sladkobolného stylu zapojil tradiční americkou hudbu (vliv country ve zpěvu i doprovodu, bluesové názvuky), ale nebál se znít relativně komerčně, díky čemuž se dostal do hitparád. Často se zmiňuje také jeho "elvisovská" image.

Do Prahy přijede v rámci turné k nové desce Mr. Lucky, která vyšla v únoru 2009 po dlouhých sedmi letech od předcházející.

Vedle hudební kariéry Isaak také hraje ve filmech a seriálech. Ve filmu Twin Peaks: Fire Walk With Me Davida Lynche si zahrál jednu z hlavních rolí, podobně jako ve snímku Malý Buddha režiséra Bernarda Bertolucciho. Mihl se také v Mlčení jehňátek.

Jeho skladba Wicked Game zazněla v pozměněné podobě ve filmu Zběsilost v srdci a další jeho nahrávky byly použity ve filmech Modrý samet nebo Dokonalý svět.

Vstupenky na koncert jsou v prodeji od 20. ledna v sítích Ticketpro a Ticketstream za 1190 Kč včetně poplatku. Více info: www.charm-music.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám