Hlavní obsah

Sting, Bono, Alicia Keysová i Aneta zpívají pro Haiti

Novinky, Stanislav Dvořák

Americký herec George Clooney oznámil, že organizuje megakoncert popových hvězd, který by měl přinést peníze pro Haiti. V této chudé karibské zemi po přírodní pohromě stále umírají lidé. Podobná benefice se koná i v ČR - 21. ledna v pražském klubu La Fabrika.

Článek

Kromě tří jmenovaných by se koncertu měla zúčastnit také Christina Aguilera nebo Justin Timberlake. S akcí Clooneymu pomáhá rapper Wycleff Jean, který se na Haiti narodil.

Koncert proběhne 22. ledna, v USA ho bude přenášet televize a výtěžek dostanou organizace Červený kříž, Oxfam, Partners in Health a nadace Yele Haiti, kterou zaštiťuje Wycleff Jean. Z Haiti pochází také rodina zpěvačky Regine Chassagneové, která vystupuje se skupinou Arcade Fire. Ta vyzvala v médiích svět k podpoře a solidaritě.

Nejzkušenějším "charitativním" zpěvákem je nepochybně frontman U2 Bono, který se problematikou chudých zemí zabývá už desítky let. V minulosti se dokonce hovořilo o tom, že by mohl dostat Nobelovu cenu míru.

V pražském klubu La Fabrika se o něco podobného v menších poměrech pokusí čeští muzikanti 21. ledna. Účinkovat budou např. Aneta Langerová, David Koller, Nightwork, Eva Pilarová, Roman Holý a Matěj Ruppert. Vstupné ve prospěch Haiti je 500 korun.

La Fabrika pořádá koncert spolu s nadací Člověk v tísni a Českou televizí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám