Hlavní obsah

Vyšla třetí kniha Gordona a Williamse: Volný pád do Podzemí

Právo, František Cinger

Světu hrozí smrtící vir Dominium určený k vyhlazení „Površáků“. Píší o tom britští autoři Roderick Gordon a Brian Williams ve třetím díle ságy nazvané Volný pád do Podzemí.

Článek

Virem vládnou dvojčata s jedním jménem Rebecca, sestry čtrnáctiletého Willa Burrowse, který propadl vášni po archeologických nálezech stejně jako jeho otec, ředitel muzea v londýnské čtvrti Highfieldu.

Jednoho dne se i Will vydal tajemným tunelem v rodném domě dolů a šokován zjistil, že tam existuje svět sám pro sebe. Vládnou mu vůči lidem nevraživí Styxové, kteří na povrch do „normálních“ rodin vysílají své zvědy.

Populární fantasy

Jedním z nich byla i Rebecca, které navíc nechali „vyrobit“ dvojnici. A doufali, že právě ony pomocí viru zničí „Površáky“. Svým způsobem jde vlastně o druh dnes tolik populární fantasy. Hlavní hrdina Will s kamarádem Chesterem Rawlsem už našli nejen dr. Burrowse, ale také zjistili, že jeho žena a Willova matka Celie nemá s úmysly podzemní civilizace vůbec nic společného.

Podařilo se jim uniknout jednotce připomínající válečné smrtící komando, které bohužel zastřelilo kamaráda Cala. Zato získali přízeň dívky Elliott, jež se v neznámém prostředí docela dobře vyzná.

Autoři připravují pokračování

Milovníci populárního příběhu se mohou těšit na pokračování. Autoři, spolužáci z vysoké školy, se dali dohromady, když byl Gordon, jinak investiční bankéř, propuštěn pro „nadbytečnost“. Nyní se scházejí víc než jindy, chystají čtvrtý díl série, čtené se zájmem už ve čtyřiceti zemích.

Roderick Gordon a Brian Williams: Volný pád do Podzemí

Fragment, přeložil Zdík Dušek, 432 stran, 449 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám