Hlavní obsah

Velké evropské výstavy první poloviny roku zvou na Botticelliho, Fridu i Vermeera

Právo, Peter Kováč

Frankfurt nad Mohanem nabízí do 28. února výstavu obrazů Sandra Botticelliho, nejslavnějšího z malířů florentské renesance. O Botticelliho je tu obrovský zájem, průměrná denní návštěva je ve Städelově institutu tři tisíce diváků.

Článek

Vídeňské Uměleckohistorické muzeum připravilo atraktivní expozici k obrazu Ateliér neboli Sláva malířského umění, která má odhalit tajemství malíře Jana Vermeera van Delft; výstavu lze navštívit od 25. ledna do 25. dubna.

Sláva a luxus Byzance je název velkolepé výstavy v bonnské Kunsthalle, která nabízí více než 600 unikátních exponátů – ikony, relikváře, šperky, které si mohou diváci prohlédnout od 26. února do poloviny června.

Surrealistická malířka Frida

Do Evropy míří i putovní přehlídka obrazů mexické surrealistické malířky Fridy Kahlo; v berlinském Martin-Gropius-Bau bude k vidění od 30. dubna do 9. srpna a poté se stěhuje do Vídně, kde v Bank Austra Kunstforum bude od 1. září do 5. prosince.

Řím připomíná velkou výstavou 400. výročí úmrtí Caravaggia, zakladatele barokního malířství. Jeho římská tvorba bude ve Scuderie del Quirinale od 18. února do 13. června. Tate Britain v Londýně otevírá 24. února přehlídku díla Henryho Moorea, velkého anglického sochaře 20. století. Jeho sochy tu budou vystavené do poloviny srpna.

Opavský rodák v Darmstadtu

Darmstadt od 7. února do 24. května hostí soubornou tvorbu Josepha Marii Olbricha, opavského rodáka, který se stal tvůrcem budovy Vídeňské secese a unikátního secesního komplexu v Darmstadtu; 300 exponátů od architektonických projektů až po šperky bude k vidění i od 11. června do 27. září ve Vídni (Leopold Museum).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám