Hlavní obsah

Sopranistka Machaidze očarovala české publikum

Právo, Vladimír Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V zaplněné Smetanově síni zpívala v úterý 12. ledna v Praze vůbec poprvé gruzínská sopranistka Nino Machaidze a určitě nezklamala. Za doprovodu Pražské komorní filharmonie řízené Italem Markem Zambellim mladá Gruzínka ukázala v obou částech koncertu dvě různé polohy svého talentu.

Foto: ČTK

Gruzínská sopranistka Nino Machaidze

Článek

V první v šedomodrých šatech a účesu skutečně připomínala operní Angelinu Jolie, jak je často nazývána pro podobu s herečkou, i když charakterem zpívaných árií byla spíše lyrickou heroinou italských děl (Donizetti, Bellini).

Podobá se spíš Anně Netrebko

Ve druhé půli v zelených šatech a s rozpuštěnými vlasy podoba byla ta tam a vedle dalšího Donizettiho, Belliniho i francouzského Gounoda se projevila i jako komička v duetu z Nápoje lásky.

Ve druhé půli v zelených šatech a s rozpuštěnými vlasy podoba byla ta tam a vedle dalšího Donizettiho, Belliniho i francouzského Gounoda se projevila i jako komička v duetu z Nápoje lásky. Ten s ní zpíval její kolega a přítel z La Scaly, italský barytonista Guido Loconsolo. Toho ale Machaidze zcela zastínila – sopranistka vládne krásným hlasem s pěknými výškami a koloraturou, typově se začíná podobat spíše Anně Netrebko.

Občasná glissanda v nasazení byla jen malou vadou na kráse jinak skvělého hlasu. Loconsolo byl zklamáním hlavně v sólových áriích (Carmen, Falstaff) málo průrazným hlasem.

Dvojité ovace vestoje nadšeného publika odměnili zpěváci čtyřmi přídavky. Opět výborně se ukázala i Pražská komorní filharmonie ve velké sestavě s mnoha posilami.

Reklama

Související témata:

Související články

Sopranistka Nino Machaidze vystoupí v Praze

V úterý 12. ledna vystoupí v pražské Smetanově síni gruzínská sopranistka Nino Machaidze, nazývaná Angelina Jolie opery. V rozhovoru prozradila, že pro ni byla...

Výběr článků

Načítám