Hlavní obsah

Kevin Spacey si zahraje v čínské komedii

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký herec Kevin Spacey přijal roli ve svém prvním čínském filmu. Jde o černou komedii režiséra Dayyana Enga Inseparable (Nerozluční), která se bude natáčet v mandarínštině a angličtině.

Článek

Hlavním hrdinou snímku bude čínský mladík (Daniel Wu), který má problémů nad hlavu jak v rodině, tak v práci. Spřátelí se se záhadným Američanem (Kevin Spacey), který zasáhne do jeho života.

Dayyan Eng si sám napsal scénář a podílí se i na produkci. Natáčet se začne už tento měsíc v jižní Číně. Spaceyho krok odráží rostoucí význam čínské kinematografie. I když existuje už několik koprodukcí s Čínou, toto je první snímek s velkou hollywoodskou hvězdou, který vzniká bez Američanů, čistě za čínské peníze. Projekt financuje hlavně společnost Fantawild Pictures.

Kevin Spacey, který se narodil v roce 1959 v New Jersey, patří nejen k nejslavnějším ale i nejuznávanějším hercům posledních třiceti let. Od dětství obdivoval komiky a má smysl pro humor, ale proslul spíše vážnými úlohami.

Kevin Spacey: nejslavnější filmy

Americká krása

Obvyklí podezřelí

L.A. přísně tajné

Svět podle Prota 

Po střední škole se přestěhoval do Los Angeles, kde studoval na univerzitě a hrál v divadle mimo jiné shakespearovské role. Od filmu Heartburn (1986) si ho začali všímat v Hollywoodu. Hvězdou se stal v devadesátých letech, kdy hrál např. v Obvyklých podezřelých a dostal prvního Oscara. Povedl se mu i snímek L.A. přísně tajné a poté už následovala slavná Americká krása, sarkastický pohled na přetvářku a nudu středostavovské Ameriky. Přinejmenším po tomto filmu už byl Spacey plnohodnotnou světovou star "první ligy". V posledních letech hrál ve filmech Ostrovní zprávy, Svět podle Prota, Moon nebo Cvokař.

Reklama

Výběr článků

Načítám