Hlavní obsah

Jack White plánuje sólo album. Nevyloučil, že nahraje všechny nástroje

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jack White by mohl být největším symbolem rocku nového tisíciletí, málokterý kytarista byl po roce 2000 tolik opěvován kritikou. V posledním rozhovoru pro časopis Rollingstone se zmínil, že letos plánuje práci na sólo desce, kde by si mohl všechny nástroje natočit sám.

Článek

White si nedávno založil vlastní vydavatelskou společnost a má na kontě přes dvacet desek. Produkování by se chtěl v budoucnu věnovat více, zároveň ale chce pokračovat se skupinou White Stripes a ještě vydat sólo album.

"Nemůžu říct, jestli budu víc produkovat nebo hrát. Byla by chyba předjímat cokoliv, dokonce i na šest měsíců dopředu. Mohl bych příští dva týdny pracovat na White Stripes. Netuším ale, co se stane. To samé platí pro Dead Weather. Radši žiju takhle bez kalendáře."

Připustil, že by rád nahrál desku úplně sám. "Možná nahraju všechny nástroje. Nikdy jsem to nedělal. Přemýšlel jsem o tom. To by mohl být zajímavý úkol, odlišit se od všeho, co jsem dosud dělal. Teď jsem se hodně věnoval cizím projektům, produkoval jsem."

Současný stav hudebního světa je prý pro něj depresivní: "Pro muzikanta je to nejhorší doba v celé historii. Podívejte se na jakékoliv žebříčky. Je to opravdu smutné. Někdy se bojím, že budu mým vnoučatům vyprávět, že jsem zachytil poslední vlnu lidí, která si ještě kupovala desky a skutečně si je pustila."

"Zpočátku jsem měl představu, že se na scéně vynořuje nové blues, že skupiny jako White Stripes a Soledad Brothers to budou dělat nějak nově. To mě hnalo dál a dál, ale netrpěl jsem iluzí, že by to mohlo někdy zajímat mainstream."

Reklama

Výběr článků

Načítám