Hlavní obsah

Film 2012 je mezi sedmi kandidáty na Oscara za zvláštní efekty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vědeckofantastický film 2012 režiséra Rolanda Emmericha o zániku světa je jedním ze sedmi letošních kandidátů na filmového Oscara za zvláštní filmové efekty. Oznámila to agentura DPA s odvoláním na oficiální sdělení Americké akademie filmových věd a umění z Los Angeles.

Článek

Snímek 2012 se v této kategorii utká s filmovým trhákem od Jamese Camerona Avatar či akčním snímkem District 9. Na seznamu nominovaných jsou také thriller Terminátor 4: Salvation, hvězdný film Star Trek, snímek Transformers: Pomsta poražených o mimozemských robotech měnících se v pozemská auta a film Harry Potter a Princ dvojí krve, který líčí dobrodružství hlavního hrdiny během šestého školního roku v Bradavické škole čar a kouzel.

Akademičtí odborníci na zvláštní filmové efekty z těchto sedmi kandidátů vyberou tři, kteří postoupí do finálového kola. Jejich názvy ohlásí 2. února. Ceremonie již 82. ročníku vyhlašování a předávání Oscarů se uskuteční 7. března v Hollywoodu.

Režisér Emmerich získal sošku Oscara v kategorii zvláštních filmových efektů již dříve za vědeckofantastický film Den nezávislosti z roku 1996.

Režisér Emmerich získal sošku Oscara v kategorii zvláštních filmových efektů již dříve za vědeckofantastický film Den nezávislosti z roku 1996.

Děj jeho nového filmu 2012 vychází z předpovědi, že v roce 2012 přijde konec světa, protože tento rok je i posledním rokem mayského kalendáře. Temné proroctví ve filmu potvrzují i různé přírodní pohromy. Na Zemi propuká panika a hlavní hrdinové musí zjistit, co svět doopravdy čeká.

Reklama

Výběr článků

Načítám