Hlavní obsah

Výstava Josef Čapek na Hradě je pro vysoký zájem veřejnosti prodloužena

Právo, trj
Praha

Správa Pražského hradu prodloužila o zbývajících dvou víkendech návštěvní dobu retrospektivní výstavy Josef Čapek. Podle mluvčího Hradu je o největší retrospektivní Čapkovu výstavu obrovský zájem, vidělo ji přes 55 tisíc lidí, mnozí z nich o vánočních svátcích.

Článek

„Výstava, kde návštěvníci najdou na tisíc Čapkových děl – olejů, kreseb, grafik, karikatur, ilustrací, knižních obálek či scénografických návrhů – bude otevřena už jen do sedmnáctého ledna,“ uvedl mluvčí Hradu Radim Ochvat.

Prodloužená návštěvní doba do 20 hodin se týká jen sobot 9. a 16. ledna a nedělí 10. a 17. ledna. Původně správa Hradu uvažovala o prodloužení výstavy, není to ale kvůli nabitému programu možné.

Čapkova výstava, která je (po Karlu IV. a Zdeňku Burianovi) na Hradě zatím třetí nejúspěšnější, pokud se týká návštěvnosti, se přesune do Pardubic, exponátů zde však patrně bude méně než v Jízdárně Pražského hradu.

Reklama

Související témata:

Související články

Josef Čapek: kubismus se slovanskou poetikou

Velký světoběžník Adolf Hoffmeister kdysi napsal, že Josefu Čapkovi vždy záviděl, že byl při tom, když se v umění rodilo něco nového. Přijel do Paříže, když...

Výběr článků

Načítám