Hlavní obsah

Spandau Ballet pro pamětníky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z hlubokých 80. let vyskočili do současnosti britští romantici Spandau Ballet a dostali poněkud zvláštní nápad nahrát znovu své staré písničky. Výběr starých-nových hitů nazvali Once More.

Článek

Spandau Ballet vznikli v druhé polovině 70. let a největší slávu prožili v polovině osmdesátých let se svými  hitovkami True, Gold nebo Through The Barricades. Je třeba říct hned v úvodu, že Spandau Ballet jsou o něco lepší než většina českého popu z té doby a zejména některé rychlejší skladby se vyhnuly otravné přeslazenosti i tehdy módním syntetickým zvukům, které rychle zastaraly. To ale samozřejmě neznamená, že jde o kapelu obrovského významu, která tzv. vstoupila do historie.

Ani v rámci popových 80. let se Spandau Ballet nemohli srovnávat s Queen, Eltonem Johnem nebo Steviem Wonderem, nicméně se teď vrátili v původní sestavě a šikovně naskočili na vlnu nostalgie, takže jejich koncerty určitě nebudou prázdné.

Písničky na kompilaci jsou natočené v současnosti, ryzí "osmdesátky" z toho ovšem zatraceně čiší, zřejmě úmyslně. Medový zpěv, povinné smyčce a na konci nikdy nechybí überromantické saxofonové sólo...

Celkové hodnocení: 60 %  

Reklama

Výběr článků

Načítám