Hlavní obsah

Led Zeppelin nebudou bez Roberta Planta

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jimmy Page, kytarista slavné britské skupiny Led Zeppelin, prohlásil, že budoucnost kapely záleží především na zpěvákovi Robertu Plantovi. „Není možné pracovat bez původního zpěváka,“ řekl s příchodem letošního roku. Definitivně tím ukončil spekulace o tom, že by se Led Zeppelin vrátili na scénu bez Planta.

Článek

Takové úvahy se přitom v tisku objevovaly během loňska neustále. Kapela chtěla vyrazit na koncertní turné a uvažovala prý i o novém albu. Protože se Plant pro své vytížení odmítl návratu zúčastnit, zbylí členové hledali náhradu. Padla dokonce i některá jména.

„Měli jsme několik zkoušek, hledali jsme nového zpěváka, ale neuspěli jsme. Teď jsme šťastní, že to tak dopadlo,“ řekl baskytarista John Paul Jones.

Právě on vydal v listopadu loňského roku album s kapelou Them Crooked Vultures. Page zase na konci roku oznámil, že letos hodlá nahrát několik nových skladeb. Zda je využije pro pozdější comeback Led Zeppelin, anebo vydá vlastní album, ukáže čas.

Led Zeppelin skončili svou činnost v roce 1980, po smrti tehdejšího bubeníka Johna Bonhama. Později se na omezenou dobu několikrát vrátili, s Plantem naposledy 10. prosince 2007, kdy vystoupili na koncertě v O2 Areně v Londýně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám