Hlavní obsah

Bubeník Rolling Stones přiveze boogie woogie a jednoho z nejlepších pianistů světa

Novinky, Stanislav Dvořák

Bubeník Rolling Stones Charlie Watts je stará škola se vším všudy, včetně lásky k boogie woogie pianistům. Do Prahy (divadlo Hybernia) přiveze 10. ledna jednoho z nejlepších, Axla Zwingenbergera. Sestavu doplňuje Ben Waters a Dave Green.

Článek

Projekt ABC & D of Boogie Woogie umožnil Wattsovi vyjádřit svůj obdiv k stylu, který je už dnes mnohými považován za archaický, a odpočinout si od monstrózních show se "stouny".

Axel Zwingenberger, který se narodil v roce 1955 v Hamburku, je mediálně méně známý než Watts, ale ve světě platí za prvotřídního pianistu, vypracoval se na špičku žánru a vydal desítky desek a CD. Zvuk skupiny je skutečně old-school, nepoužívají žádné elektrické nástroje, jen někdy se přidává kytara. Hrají současně na dvě piána (Waters a Zwingenberger), kontrabas, foukací harmoniku a saxofón.

Waters byl prý iniciátorem celého projektu. Poté, co kdysi dávno viděl televizní show s Zwingenbergem a Wattsem, připojil se k nim pod názvem ABC & D of Boogie Woogie.

Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketprotal a Ticketpro od 1390 Kč.

Co je to boogie woogie ?

Boogie woogie je druh blues spojený hlavně s piánem, ale ne výlučně. Často ho hrají i velké orchestry (až tři piána současně). Pochází z USA, kde se šířil hlavně ve 30. letech, a přestože jde o blues, je pro něj typický rychlý taneční rytmus, čímž připomíná pozdější rock'n'roll.

 

 

Reklama

Výběr článků

Načítám