Hlavní obsah

Talent a rozpory Michala Hrůzy

Novinky, Stanislav Dvořák

Michal Hrůza se propracoval o něco dále než průměrný český popař, na druhou stranu ale někdy vydává překvapivě slabé odrhovačky. Na jeho deskách se snoubí chytlavost s monotónností a chytré texty s banálními. Platí to i pro novinku Napořád.

Článek

Michal není navzdory jménu úplně hrůzný zpěvák a je znát, že většinou hodně pracuje na textech, které přenášejí mírně melancholickou náladu a moc často neupadají do klišé. Faktem je, že připomínají Davida Kollera více, než by bylo zdrávo, ale dejme tomu, že je to neúmyslné (což autora samozřejmě neomlouvá).

Muzikantsky nejde o žádný zázrak, hlavně rytmika je značně monotónní, ale písně mají popovou chytlavost, což je také umění. Deska vypadá jako celek dost nevyrovnaně. Máme tu velmi vtipnou píseň o Sofii ze seriálu o Moulinovi, dále totálně kollerovskou vykrádačku Katamarán, nějaké slušné balady, ale také zcela banální Hotel Morava. Trapné disko bicí a text, který je celý o tom, že nějaká holka zpěvákovi na Moravě nalévala panáky a říkala mu Pražáku. Hrůza to podává jako hroznou romantiku a v takových chvílích si možná řeknete: A co jako má bejt?

Celkové hodnocení: 60 %

Reklama

Výběr článků

Načítám