Hlavní obsah

Láska rohatá lámala letošní rekordy, Popelku však nepřekonala

Právo, Jana Perglerová

Nejúspěšnějším televizním pořadem se na Štědrý den stala, jako už po několikáté za sebou ve vánočním čase, klasická česká pohádka Tři oříšky pro Popelku, natočená v roce 1973 režisérem Václavem Vorlíčkem. Vévodila ji sympatická Libuše Šafránková v hlavní roli. Pohádku odvysílala Nova. Dívalo na ni podle sdělení Michaely Fričové z tiskového oddělení televize 2,263 mil. diváků.

Článek

Zabodovala ale, a to téměř o malý krůček za Popelkou, Česká televize s původní tvorbou.

Její novou štědrovečerní pohádku Láska rohatá si podle informací tiskového oddělení ČT nenechalo ujít 2,259 miliónů lidí, z toho 201 tisíc dětí od věku čtyř do čtrnácti let.

Jde pravděpodobně o sledovanostní rekord roku na ČT a výhra Novy je velmi těsná. Lidé si našli o nejkrásnější vánoční večer cestu k televizi, i když zřejmě přepínali z jedné stanice na druhou.

Podle nedělních informací ČT měla miliónovou sledovanost na Štědrý den v ČT i divácky úspěšná pohádka Čert ví proč a hlavně nestárnoucí Princezna se zlatou hvězdou. Veselé vánoční (pří)hody 2009 s Miroslavem Donutilem a jeho hosty sledovalo po skončení Lásky rohaté 976 tis. diváků.

Reklama

Výběr článků

Načítám