Hlavní obsah

O Conana usiluje mladík Cudmore, Arnie dostane štěk

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrá zpráva pro všechny sentimentální pamětníky fantasy 80. let. Nový film o Conanovi je těsně před natáčením a jako o představiteli hlavního hrdiny se spekuluje o Danielu Cudmoreovi. Zároveň se ale v zahraničních médiích objevuje i jméno rakouského kulturisty Rolanda Kickingera.

Foto: Profimedia.cz

Daniel Cudmore

Článek

Jak uvedl server Conanmovieblog, Cudmore se zúčastnil zkoušek na roli Conana, to ale neznamená, že už ji dostal. Zájemců o spoře oděného barbara s mečem je celá řada a jde i o proslulejší jména, než je poměrně neznámý Cudmore.

Osmadvacetiletý muž si zatím zahrál třeba v komerčním trháku X-Men a ztvárnil upíra v Novém měsíci. Před lety se prý pokoušel i o roli Supermana, což mu nevyšlo.

Rakušan Kickinger už propůjčil své schwarzeneggerovské tělo do snímku Terminator 4 Salvation, kde na něj byla poměrně bizarně přilepena Arnoldova hlava pomocí digitální technologie. Sportovec, který už překročil čtyřicítku, je ale podle některých komentátorů příliš starý na roli mladého barbara.

Barbar bude temný a věrný originálu

Studio Lionsgate chce do nového Conana investovat 100 miliónů dolarů. Prý bude velice temný a věrný originálu. Barbar Conan režiséra Johna Miliuse v roce 1982 proslavil mladého rakouského kulturistu Arnolda Schwarzeneggera, ale zároveň mu vytvořil image tupého svalnatce. V té době se proti němu v USA pořádaly demonstrace, kde lidé nosili transparenty s nápisy "krutost není zábava". Sám Schwarzenegger už se věnuje hlavně politice a ve filmu, který by měl být v kinech asi za rok, se ukáže maximálně na chvilku.

Conan ovšem není jediným hrdinou ze světa pokleslých žánrů, který se hodlá vrátit. Další akční fantasy, Rudá Sonja založená na komiksu ze 70. let, se rovněž blíží natáčení. Film se měl točit už letos, ale ekonomická krize projekt zpozdila. Produkovat ho budou Joe Gatta a Robert Rodriguez.

Reklama

Výběr článků

Načítám