Hlavní obsah

Vstupenky na koncerty Pražského jara jsou již v předprodeji

Právo, vla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předprodej vstupenek na 65. ročník hudebního festivalu Pražské jaro začal v pondělí 14. prosince. Zájemci si mohou v pokladnách i na internetu zakoupit 35 tisíc lístků na padesát koncertů festivalu konajícího se mezi 12. květnem a 4. červnem 2010.

Foto: Zuzana Zábrodská, Novinky

Síň pražského Rudolfina pozve některé protagonisty Pražského jara.

Článek

„Festival se soustředí na hudbu Bohuslava Martinů a Gustava Mahlera,“ osvětlil program ředitel festivalu Roman Bělor. „Určitou kuriozitou bude trojí provedení úvodní Mé vlasti ve dvou sálech.“

Pražská komorní filharmonie ji zahraje ve Smetanově síni a poté dvakrát v Rudolfinu, vždy s Jakubem Hrůšou. Závěrečný koncert sice patří Berlínskému rozhlasovému orchestru s Dvořákovou Novosvětskou, ale 65. ročník se vrátí i k Beethovenově Deváté – zahraje ji FOK s Jiřím Koutem.

Prolog festivalu obstará dirigent John Eliot Gardiner se svými English Baroque Soloists již 9. května. Uvítáme francouzského skladatele a dirigenta Pierra Bouleze, ze Spojených států přijede poprvé Pittsburgh Orchestra, jazzová zpěvačka Dianne Reevesová i dirigent a skladatel André Previn.

„Kromě dirigování ČF a koncertu pro Terezín, kde zahraje na klavír, usilujeme, aby zahrál i jazz, který skvěle ovládá,“ sdělil Antonín Matzner.

Reklama

Výběr článků

Načítám