Hlavní obsah

Americký rapper a bouřlivák 50 Cent míří do Prahy

Novinky, Karolina Zarzycká

Americký rapper, producent, módní návrhář a zároveň rebel 50 Cent se po dvou letech vrací do Česka. Vystoupí 5. března 2010 v pražské Tesla Aréně, aby fanouškům představil své nové album Before I Self Destruct.

Článek

Příznivcům je již znám pilotní singl se skladbou Baby By Me. Album Before I Self Destruct opět přináší to nejlepší z amerického rapu a hip hopu a 50 Cent jím navazuje na velký úspěch posledních tří desek Get Rich Or Die Tryin, The Massacre a Curtis, jichž se prodalo celkem  třicet miliónů kusů. Kromě toho má 50 Cent na svém kontě třináct nominací na cenu Grammy.

Rappuje od deseti let

Nadání mladého rappera si všiml Jam Master Jay z Run DMC, který vlastnil malé nahrávací studio. 50 Cent u něj podepsal svou první smlouvu. Jam Master Jay ho naučil skládat písně a dodržovat rytmus. 

V roce 1998 50 Cent, Lloyd Banks and Tony Yayo založili firmu G-UNIT. Půl roku po dokončení prvního alba u nové nahrávací společnosti Columbia Records, 24. května 2000, byl 50 Cent postřelen před domem svých prarodičů. Zasáhlo ho devět kulek.

Fifty strávil v nemocnici sice jen třináct dní, ale stálo ho to smlouvu, protože vydavatelství se zaleklo negativní publicity a rozšiřování nelegálních kopií Power Of The Dollar po internetu. V roce 2003 vychází Fiftymu první oficiální album Get Rich Or Die Trying, kterého se první týden prodalo 872 tisíc kusů, čímž překonalo i debut Snoop Dogga, Dr. Dre nebo Eminema.

50 Cent mohl konečně založit label G-Unit Records, na němž vydává své další album The Massacre, po němž následuje deska Curtis vydaná u Interscope Records a aktuální Before I Self Destruct.

Vstupenka v předprodeji sítí Ticketportal a Sazkaticket stojí 890 korun. 

Reklama

Výběr článků

Načítám