Hlavní obsah

Příběhy Sherlocka Holmese stáhnete zdarma na stránkách knihovny

Novinky, Lucie Poštolková

Městská knihovna v Praze připravila pro čtenáře dárek k Vánocům, zpřístupnila volně ke stažení kompletní příběhy Sherlocka Holmese. Čtenáři si tak mohou stáhnout dílo Boženy Němcové a Karla Čapka.

Článek

Městská knihovna v Praze zpřístupnila volně ke stažení kompletní příběhy detektiva Sherlocka Holmese od Sira Arthura Conana Doyla, které napsal na přelomu 19. a 20. století. Jedná se o padesát šest povídek a čtyři romány.

„Jde o unikátní projekt, neboť se nám ve většině případů podařilo získat práva na nejkvalitnější překlady ze 70. let minulého století, které tehdy vznikly díky úsilí překladatele a spisovatele Jana Zábrany,“ uvádí koordinátorka webových projektů Městské knihovny v Praze Kateřina Bajo.

Texty jsou v klasických formátech

Texty je možné stáhnout v klasických formátech pdf, rtf, txt, ale i ve speciálních verzích pro mobilní telefony a čtečky. Na stránkách budou postupně zveřejněno všech dvacet osm dílů komiksu se Sherlockem Holmesem z časopisu Čtyřlístek v původní grafické podobě. Více informací na www.e-knihovna.cz a www.mlp.cz/holmes.

Dílo Němcové a Čapka

Projekt knihovny nejprve zpřístupnil dílo Boženy Němcové (www.mlp.cz/bozenanemcova) a Karla Čapka (www.mlp.cz/karelcapek). Za posledně uvedený získala letos knihovna Cenu Ministerstva kultury Knihovna roku 2009 v kategorii Významný počin v poskytování veřejných knihovnických a informačních služeb.

Stránky s Karlem Čapkem dosud navštívilo přes 150 000 lidí, průměrně lidé stahují jednu knihu 8 000 krát. Mezi nejstahovanější tituly patří Dášenka a Bílá nemoc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám