Hlavní obsah

Tipy Tomáše Kolského

Novinky, cg, zaj, kč, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spisovatel Tomáš Kolský uvádí, co jej v poslední době zaujalo v kultuře. Redakčními tipy jsou autobiografie fotografa Helmuta Newtona a čtvrtý díl dokumetárního seriálu Příběh pop music.

Článek

Tipy Tomáše Kolského

Čtu: Knihu Eleny Lappinové nazvanou The Nose. Dostal jsem se k ní díky autorce, kterou znám.

Slyšel jsem: Desku Idan Reichel's Project, je to pop music, ale úplně nová. Idan Reichel zpívá písničky ve třech jazycích, v Izraeli se prodalo šedesát tisíc desek.

Viděl jsem: Zrzavé obočí jedné kočky. (Ano, kočky MAJÍ obočí).

Internet: Noviny http://www.haaretz.com/.  (cg)

Helmut Newton: Vlastní životopis

Pestré osudy jednoho z nejslavnějších současných fotografů Helmuta Newtona v jedné autobiografické knize. Rok po roce tu slavný tvůrce popisuje své zážitky, spojené s prací pro nejlepší světové časopisy. Nejsou to úvahy o životě a tvorbě, ale spíše pracovní deník událostí a postřehů i s komentáři k fotografím. Slovartu patří díky za pohotové vydání vzpomínek právě v době, kdy se na Pražském hradě koná Newtonova výstava, přibližující to nejlepší, co kdy vytvořil a k níž doprovodný katalog je pouze v němčině a angličtině. 

Nakladatelství Slovart, 285 stran

Příběh pop music

Čtvrtý díl dokumentárního cyklu BBC se zabývá tím, čemu se říká producentský pop. Producent může zásadně ovlivnit nejen zvuk, ale celou atmosféru nahrávky. Ale na počátku historie popu napsali mnozí producenti sami i množství úspěšných písní. Kuriózním způsobem vznikla řada pozdějších hitů.

ČT 2, 31. X. 20.00

Reklama

Výběr článků

Načítám