Hlavní obsah

Susan Boyleová vystřelila se svým albem na špičku britských hitparád

– Londýn

První album skotské amatérské zpěvačky Susan Boyleové I Dreamed A Dream se hned po uvedení na trh dostalo do čela žebříčku nejprodávanějších nahrávek v Británii. Týden od vydání se prodalo přes 410 tisíc nosičů, což je nejvíce pro debutové album v dějinách této hitparády.

Článek

Boyleové verze klasického songu Wild Horses od skupiny Rolling Stones pak obsadila v singlech deváté místo. Oznámila to Official Charts Company.

Již první den, kdy bylo album I Dreamed A Dream uvedeno na trh, se jej prodalo 150 tisíc kusů a podle hudebního řetězce HMV tak bylo na dobré cestě stát se nejúspěšnějším britským albem roku. Poslední podobný úspěch byl podle HMV zaznamenán loni v prosinci, kdy se během prvního týdne prodalo téměř 433 kusů alba skupiny Take That The Circus.

Osmačtyřicetiletá, donedávna neznámá nezaměstnaná venkovanka Boyleová zazářila v soutěži, v níž se hledaly nové zpěvácké talenty. Ohromila tam porotu i diváky a nastoupila cestu ke světové slávě. Video s jejím vystoupením na internetovém serveru YouTube zhlédlo již téměř 200 miliónů lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám