Hlavní obsah

Na Silvestra vysílá ČT česko-slovenskou show

Právo, Jana Perglerová

Pokud si pustíte na Silvestra večer program ČT 1, prožijete od 21 hodin tříhodinový česko-slovenský večer zábavy a písniček s českými a slovenskými baviči, zpěváky a skupinami moderovaný Terezou Kostkovou a Marošem Kramárem.

Článek

Není to ojedinělý příklad programové spolupráce. Příští rok začnou Česká (ČT) a Slovenská (STV) televize společně vyrábět a vysílat mnohem více pořadů. „Komunikuji s mým slovenským programovým protějškem (programový ředitel STV Roman Lipták - pozn. aut.) a bude větší spolupráce. Splňuje to programová i ekonomická kritéria veřejnoprávních televizí,“ řekla Právu programová ředitelka ČT Kateřina Fričová.

Na silvestrovském večeru se podílelo zhruba 57 českých a 11 slovenských umělců, nepočítaje muzikanty a zpěváky. Ze slovenských skupin uvidíte například No Name, kteří vystoupí společně s Chinaski. ČT natočila 114 hodin hrubého materiálu, který se v těchto dnech stříhá do tří hodinových bloků, a tak se tvůrci zdráhají předčasně uvést, koho uvidíme. Připravuje se i pořad Co v Silvestru nebylo.

Jasné je, že všechny hlavní oblíbené hvězdy šoubyznysu v programu najdete. Karla Gotta, Lucii Bílou, ale i Ewu Farnou. Také Petera Dvorského s virtuózními Cigánskými diablami. Netradiční bude určitě Milan Šteindler a David Vávra s Gipsy.cz.

Kdo si poslední den v roce pustí ČT 2,  toho čeká přímý přenos velké Noci s Andělem, která se ten večer s obrazovkou rozloučí, protože pořad končí. V rozloučení s Noci s Andělem vystoupí na živo deset skupin, například Divokej Bill, Wohnout, Bro’s n‘ Beasts, Vypsaná fixa, Vladimír Mišík, Blue Effect aj. Od nového roku nahradí „Anděla“ jiný pořad zaměřený více na alternativní kulturu (divadlo, výtvarnictví, hudba).

Reklama

Výběr článků

Načítám