Hlavní obsah

Beyoncé a Alicia spojily síly

Americká popová superhvězda Beyoncé hostuje na novince další slavné pop a R&B divy Alicie Keysové. Deska nazvaná The Element of Freedom vyjde před Vánocemi.

Foto: Peška Stanislav, ČTK

Alicia Keysová v Praze

Článek

Beyoncé zpívá na albu píseň Put It In A Love Song. Mezi Aliciinými spolupracovníky je ale uveden také poměrně málo známý rapper Drake, který se podílel na songu Un-thinkable (I'm Ready). Deska bude obsahovat intro a třináct písní.

Alicia Keysová, zpěvačka italsko-jamajského původu, představuje absolutní špičku v současném soulu. Hrála už v sedmi letech na klavír vážnou hudbu a tento nástroj používá na koncertech dodnes. Debutovala v roce 2001 (Songs In A Mirror) a úspěšná byla i následující deska The Diary Of Alicia Keys (2003). Předposlední studiové album As I Am představila živě českým fanouškům, když v roce 2008 vystupovala v zaplněné a nadšeně aplaudující hale na pražském Výstavišti.

Nazpívala také hit Another Way To Die pro filmovou bondovku s Danielem Craigem. Jack White z White Stripes skladbu napsal a produkoval.

Americká zpěvačka Beyoncé, rovněž velmi populární, v ČR vystupovala začátkem roku 2009. Letos se stala nejúspěšnější umělkyní 16. ročníku udílení Evropských hudebních cen televize MTV v Berlíně. Ze svých čtyř nominací proměnila tři.

Reklama

Výběr článků

Načítám