Hlavní obsah

Mladičká country zpěvačka Taylor Swiftová porazila Michaela Jacksona

Novinky, DPA,
Los Angeles

Dvě jména ovládla nedělní udílení Amerických hudebních cen v Los Angeles, mladičká americká country zpěvačka Taylor Swiftová a Michael Jackson, kterého porazila. Swiftová získala pět cen, zatímco Jackson čtyři. Nominace se určují podle toho, jak se nahrávky jednotlivých umělců prodávají a jak často se vysílají v rádiu. Vítěze z nominovaných určuje hlasování.

Článek

Jackson byl vyhlášen nejlepším umělcem mužského pohlaví v oblastech pop/rock a soul/R´n´B. Další dvě ceny získalo v obou zmíněných kategoriích i jeho album Number Ones.

Swiftová se stala umělcem roku, dále byla vyhlášena nejlepší zpěvačkou v žánrech pop/rock a country, její album Fearless se stalo nejlepším country albem a poslední cenu získala jako nejoblíbenější dospělý současný umělec.

„Hudba nikdy nebyla o soutěžení,“ uvedla Swiftová a dodala: „Jen být uváděna ve stejné kategorii jako Michael Jackson, kterého budeme postrádat a milovat navěky, je nepředstavitelná čest.“

Další ceny získali Black Eyed Peas jako nejoblíbenější kapela v žánru pop/rock. Rapper Jay-Z se stal nejoblíbenějším mužským umělcem a jeho album vyhrálo v kategorii rap/hip hop. Green Day se stali nejoblíbenější alternativní kapelou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám