Hlavní obsah

Další deska Irglové a Hansarda má v Americe úspěch

Novinky, Stanislav Dvořák

Podle serveru Billboard.com je nová deska Strict Joy Markéty Irglové a Glenna Hansarda na 1. místě v žebříčku Independent albums (alba malých nezávislých distributorů) a na 10. místě v rockových albech.

Foto: Zbyněk Stanislav, ČTK

Písničkáři Markéta Irglová a Glen Hansard

Článek

Také v ČR se album podle distributora slušně prodává. „Strict Joy se ihned po vydání stalo jedním z nejprodávanějších importovaných nezávislých titulů letošního roku,“ řekl Michal Bureš, zástupce exkluzivního distributora pro ČR, firmy Panther, a.s.

Album si vysloužilo kladné recenze anglo-amerických médií, podle serveru Metacritic, který vypočítává průměrné hodnocení z několika vybraných recenzí, má deska hodnocení 78 %.

„Strict Joy dává radost od začátku až do konce. Jen málo kapel dokáže tak dobře spojit intimitu a zároveň emotivní písničkářství,“ napsal All Music Guide.

České koncerty

Velmi podobně se Strict Joy daří i v českých médiích a domácí fanoušci se můžou těšit i na koncerty "oscarové" dvojky.

Irglová a Hansard dostali Oscara za píseň Falling Slowly z filmu Once, nicméně tato cena dodnes neplatí, protože pravidla Oscarů neumožňují ocenit skladbu, která nebyla napsána přímo pro konkrétní film a zazněla už předtím v jiném. Oscarová akademie na to byla upozorněna, ale k překvapení mnohých to ignorovala a Oscar tak irsko-české indie dvojici zůstal.

Irglová s Hansardem společně vystoupí 1. února ve velkém sále pražské Lucerny a 2. února v brněnském Semilassu. V České republice tak zahájí rozsáhlé evropské turné, které zahrne 22 koncertů v prestižních sálech celkem dvanácti zemí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám