Hlavní obsah

Historii rockové Lucie uzavře Best of s DVD

Novinky, Stanislav Dvořák

Nejslavnější česká skupina 90. let Lucie se dávno rozpadla (jejich vydavatel používá eufemismus "umělecká pauza"), a tak nezbývá než uzavřít tuto kapitolu velkolepým Best of s DVD.

Článek

Best of bude skutečně obsáhlý. Jak sdělila mluvčí společnosti Universal Alice Titzová, přinese 36 skladeb a 24 videoklipů.

Bubeník a zpěvák David Koller opustil kapelu Lucie v roce 2005 po osobních sporech. Jejich manažer tehdy novinářům tvrdil, že Lucie bude "určitě pokračovat dál", ale skupina je už čtyři roky mrtvá.

Lucii založili v roce 1986 kytaristé Robert Kodym a P. B. Chovanec. Později se k nim připojil klávesista a skladatel Michal Dvořák a poté i Koller, bývalý bubeník Jasné Páky i dalších kapel.

Lucie se stala jednou z nejpopulárnějších domácích kapel, její desky od počátku 90. let vycházely ve statisícových nákladech a kapela vyprodávala velké haly. Vydala celkem deset alb; pravidelně bodovala v anketách Český slavík a Anděl. Jejich hity Šrouby do hlavy, Amerika, Až tě potkám, Černí andělé, Oheň a další už téměř zlidověly.

Počátkem roku 2003 musel z rozhodnutí spoluhráčů kapelu opustit klávesista Dvořák. Po jeho odchodu skupina vydala ještě záznam koncertu se symfonickým orchestrem nazvaný Lucie v opeře.

Reklama

Výběr článků

Načítám